Diensten

Werkwijze

De kennismaking vindt bij u thuis plaats. Tijdens dit gesprek kunt u kenbaar maken wat uw wensen zijn en welke sfeer de tuin moet krijgen. Door gericht door te vragen komen we tot de kern van het ontwerpvraagstuk. We komen met suggesties en laten de ruimte en de omgeving op ons inwerken. Vaak ontstaat er al een globaal beeld van de toekomstige tuin. U krijgt een heldere offerte voor het gehele traject. Met de informatie uit het kennismaking gesprek gaan we een schetsontwerp maken. Eventuele wijzigingen en aanvullingen worden in een definitief ontwerp verwerkt waarbij er ook een beplantingsplan gepresenteerd wordt. Een 3D visualisatie van het project brengt het ontwerp echt tot leven. Afhankelijk van uw wensen tekenen we een verlichtingsplan, matenplan of bestektekening voor de uitvoering. We doen een voorstel voor de materialen en constructies. Tijdens de aanleg kunnen we het project voor u begeleiden.

  •  Schetsontwerp

  • Tuinontwerp

  • 3D visualisatie

  • Beplantingsplan

  • Verlichtingsplan

  • Technische tekeningen

  • Begeleiding

  • Uitvoering

Schetsontwerp

Een schetsontwerp of praatplaatje is een globale tekening waarin de wensen zijn vertaald naar een aansprekend ontwerp. Het dient om richting te geven aan het definitieve ontwerp. Ondersteund door aanzichten wordt duidelijk wat de sfeer van de tuin wordt. Het schetsontwerp geeft een goed beeld van de verhoudingen, de diverse vlakken en functies en bevat altijd iets verrassends. Er is volop gelegenheid om zaken te wijzigen, het is ten slotte uw tuin. Met de input uit dit gesprek kan het schetsontwerp worden uitgewerkt naar een definitief tuinontwerp.

Definitief tuinontwerp

Met de informatie uit de schetsfase gaan we het ontwerp verfijnen. De maatvoering wordt uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan. De tekening is op schaal en mooi opgewerkt zodat het ontwerp goed leesbaar is. De diverse onderdelen worden benoemd evenals de materialen. Het geheel wordt inclusief bebouwing in 3D getekend waardoor u een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

3D visualisatie tuinontwerp

Om u een goed beeld te geven van het eindresultaat van de tuin kunnen we het tuinontwerp in 3D tekenen. Inclusief de relevante bebouwing en omgeving. Deze impressies brengen het 2D tuinontwerp tot leven. Zeker bij tuinen met veel hoogteverschil schept het veel duidelijkheid. U kunt precies zien hoe u straks de tuin in kijkt, waar de zonnige en beschaduwde plekken zijn en hoe de zichtlijnen tot uiting komen.

Beplantingsplan

Een tuin zonder planten is geen tuin! Sterker nog; wij gebruiken planten als wezenlijk onderdeel van het ontwerp. Er is een enorme keuze aan planten en er zijn talloze combinaties mogelijk. Planten geven sfeer en identiteit aan de ruimte. Een palmboom roept een heel ander beeld op dan een oerhollandse Knotwilg. Niet elke plant heeft het overal naar z’n zin. De één verlangt zon, de ander schaduw. De één is zuurminnend, de ander doet het goed op zandgrond. We houden rekening met hoogte, bloeitijd, bloeikleur, bladvormen, herfstkleur, enz. enz. In het beplantingsplan komt dit allemaal aan bod. Het garandeert een succesvolle ontwikkeling van de tuin.

Verlichtingsplan

Om ook ‘s avonds optimaal te kunnen genieten van uw tuin is het mogelijk om deze uit te lichten. Met een aantal goed gekozen lichtpunten tovert u de tuin om tot een sprookjesachtig geheel. Sfeervol en intiem. In het verlichtingsplan staan de lichtpunten benoemd met armatuur en het soort licht. Ook de bekabeling wordt ingetekend.

Technische tekeningen

De bouwkundige onderdelen zoals muren, trappen, vijvers enz. worden verder uitgewerkt zodat de hovenier of aannemer hiermee uit de voeten kan. Daarnaast dienen ze als bestektekeningen om een offerte op te kunnen baseren.

Begeleiding en vergelijkende offertes

Als u het lastig vind om goede offertes te krijgen voor de uitvoering kunnen wij voor u een werkomschrijving maken. U kunt dan één of twee hoveniersbedrijven selecteren of gebruik maken van ons netwerk. Op basis van dit document krijgt u een goed gevoel bij de prijsstelling en het service niveau van de verschillende bedrijven. Appels met appels vergelijken. Wij kunnen de offertes toetsen en gerichte vragen stellen. Zo weet u zeker waarvoor u betaald. Desgewenst kunnen wij ook de begeleiding van de aanleg op ons nemen. U bepaalt. Helder!