Heldere visie

Tuinontwerpen

Onze ontwerpen zijn gekend om hun sfeervolle karakter. Moeilijk in een hokje te plaatsen en toch herkenbaar. Het doel is om steeds bijzondere groenprojecten te maken die echt een meerwaarde hebben. Rust, ruimte en sfeer zijn kernwoorden die gevangen worden in een uitgesproken vormgeving.

Elk ontwerp zal echter persoonlijk worden door de inpassing in zijn omgeving en de specifieke wensen van de opdrachtgever. Zo ontstaat een tuin die actueel is maar de tijd kan weerstaan, verrassend en eigen. Een heerlijke plek om te zijn!

Een goede tuin past bij z’n gebruikers en in z’n omgeving. De architectuur van de bebouwing, de manier van gebruiken en de directe omgeving zijn van grote invloed op het ontwerp. Het een moet het ander ondersteunen zodat er een geheel ontstaat dat sterker is dan de onderdelen afzonderlijk. Er is een gezonde balans tussen ‘grijs en groen’ waarbij de beplanting een wezenlijk onderdeel van het ontwerp vormt. Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijke thema’s.

Waar passie voor tuinen, ambacht en creativiteit samenkomen

Altijd op zoek naar het beste

Met een frisse blik vooruit

Pragmatisch, open

 

Dat is HelderGroen

Paul Kromhout en Willem van Esch 

Testimonial van de ontwerper

Als ontwerper sta je aan de wieg van elk nieuw project. Door goed te luisteren en daarbij de juiste vragen te stellen wordt de kern van het ontwerpvraagstuk duidelijk.

Met een goed gevoel voor verhouding, sfeer en architectuur wordt er een vertaling gemaakt van uw wensen. In de vorm van een ruimte die voldoet aan praktische wensen en qua vormgeving verrast.
Door een krachtig maar eenvoudig lijnenspel te combineren met mooi materiaal en doordachte details krijgt de ruimte haar identiteit. De beplanting speelt in het ontwerp een wezenlijke rol.

Om het ontwerp gestalte te geven zoeken we de samenwerking met gerenommeerde bedrijven met ieder hun eigen specialisme. Zij gaan onder mijn supervisie aan de slag waarbij we vaak zelf het groene werk ter handen nemen. Ik overleg met hen over planning, voortgang en te gebruiken methodes. Door onze jarenlange ervaring in het groen kunnen we de aanleg goed begeleiden en het werk beoordelen.
Zo bent u gegarandeerd van een onberispelijk resultaat.

Paul Kromhout

Paul Kromhout profiel

Paul Kromhout | Tuinontwerper

Klanten delen hun ervaring

Nieuwbouw woning | Oirschot

“Toen wij dit huis lieten ontwerpen, wilden wij meteen een tuinarchitect inschakelen om ervoor te zorgen dat de tuin een verlengstuk van het huis zou worden. En dat is fantastisch goed gelukt! Paul Kromhout heeft een goed gevoel voor verhouding, sfeer en oog voor detail. Voor de uitvoering waren wij tevens op zoek naar een betrouwbare partner. HelderGroen Tuinontwerp en Advies heeft ons hierin geadviseerd. Van Esch Hoveniers kwam hierin als beste naar voren, zowel door de prijsstelling als professionele aanpak. HelderGroen  heeft zich bewezen als een moderne ondernemer: betrokken, persoonlijk, inventief in ontwerpvraagstukken, betrouwbaar en secuur in de afwerking. De wisselwerking tussen de twee partners Willem (productkennis) en Paul (creativiteit) was absoluut een meerwaarde bij de realisatie van onze tuin.”

Klanten delen hun ervaring

Comfortabele familie tuin | Uden

“Wij wilden onze tuin veranderen en kwamen via een relatie bij HelderGroen Tuinontwerp en Advies terecht. Paul kwam kennismaken en het klikte meteen. We hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Dat bleek ook wel, want meteen het eerste ontwerp was raak. Een uitstekende vertaling van onze wensen. Ik vond het vooral prettig dat hij ook tegengas durfde te geven. Dat hij ook zei: ‘Dat zou ik nooit doen, want …’. Ik ben nogal eigenwijs, maar laat me graag overtuigen door een goede onderbouwing. Daar heb ik bij HelderGroen Tuinontwerp en Advies nooit aan hoeven twijfelen. Ze denken niet alleen mee, maar ook vóór je.”

Klanten delen hun ervaring

Wellness tuin | Schaijk

“Alsof we op vakantie zijn in onze eigen tuin! Zo voelt het. Vrienden die voor het eerst de foto’s zagen die ik ervan op Facebook plaatste, vroegen me gekscherend waar ze voor deze bestemming kunnen boeken! Maar zonder gekheid: we zijn nog steeds elke dag blij met onze tuin. Het is in alle aspecten de sfeervolle tuin geworden die we voor ogen hadden. ”

“Bij de bouw van ons huis was de tuin nog even sluitpost, maar na een paar jaar hebben we het grondig aangepakt. HelderGroen Tuinontwerp tekende samen een architect voor ons een poolhouse en zwembad, en zorgde voor de verdere aankleding. Wat begon met de vraag: ‘kun je wat sfeer brengen?’, mondde uit in een complete make-over met terrassen, verhogingen, verlichting, een nieuwe inrit enzovoort. Alles past nu beter bij elkaar en ons huis komt beter tot zijn recht.”

“Vooral de creativiteit van Paul is een meerwaarde: hij heeft een zeer verfijnd gevoel voor sfeer en stijl. En daar waar hij misschien wat teveel kiest voor de esthetiek, bewaakt Willem de praktische uitvoering. Wat dat betreft vullen die twee elkaar mooi aan.”

“Het zijn echt betrokken en gedreven mensen bij HelderGroen Tuinontwerp en Advies. Geen poeha, maar realistisch en recht door zee”

Samen met de architect

“Als architectenbureau ontwerpen we van binnen naar buiten, van de interieur- en exterieurontwerpen tot de complete bouwkundige uitwerking daarvan. Ook de zichtlijnen van binnen naar buiten in een tuinplan vormen onderdeel van ons vak. Voor de invulling en uitvoering van dat tuinplan werken we graag samen met HelderGroen Tuinontwerp en Advies. Die zijn in staat onze bedoeling te doorgronden en te vertalen naar een krachtig ontwerp. Ze hebben vaak letterlijk aan een half woord genoeg. Ze zijn creatief en hebben het vermogen om een eigen mening te ontwikkelen. Dat werkt alleen maar versterkend.”

 

-