Achtertuin in woonwijk

Plaats: Veenendaal

Oppervlakte: <500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Een goed voorbeeld van een langdurige samenwerking. Deze tuin is namelijk al eerder door ons ontworpen en aangelegd direct na de bouw van het huis. De tijd staat echter niet stil en de tuin voldeed niet meer aan de wensen van de huidige tijd. De kinderen zijn jong volwassenen geworden en spelen niet meer in de tuin. De eigenaren hebben nu meer vrije tijd en willen die graag in de tuin doorbrengen. Opnieuw hebben we de wensen in kaart gebracht en met deze informatie is een nieuw plan opgesteld. Belangrijkste toevoeging is het realiseren van een overdekt terras met bergruimte. Deze is geheel op maat en naar wens van de klant ontworpen waarbij een sterke link is gelegd met de bijzondere architectuur van de woning. Het zitgedeelte is uit het grondvlak getild wat voor veel diepte zorgt. De wanden zijn met stucwerk bekleed als het huis. De bestaande bomen zijn behouden gebleven, voor extra privacy zijn er achterin de tuin een aantal leibomen (Haagbeuk, Carpinus betulus) geplant. Het karakter van de tuin is modern en minimalistisch te noemen. Dit wordt kracht bijgezet door het gebruik van beton, graniet en zink. De beplanting past eveneens in een moderne tuin en biedt evenwicht waardoor de tuin interessant oogt en prettig voelt. Helemaal klaar voor de komende 15 jaar!

Wij tekenden het schetsontwerp, de overkapping met de technische uitwerking hiervan, het beplantingsplan en het verlichtingsplan.

Uitgangspunten/klantwensen

Aansluiting zoeken bij de sterke architectuur van de woning.
Pure materialen gebruiken
Overdekt kunnen zitten/eten/borrelen
Bergruimte voor wat gereedschap en tuinkussens
Privacy waarborgen
Minimaal onderhoud

Toegepaste materialen

Betonnen zitelementen van Schellevis, Oud Hollandse tegels van Schellevis, Banenverband tegels grijs graniet, gemetselde muurtjes met een stuclaag, overdekt terras met hoge zinken boei en verlaagd plafond, tuinverlichting LED dmv wandlampen, grondspots en een lichtslang.
Zwarte bamboe fijnbladig, schermbomen, leibomen, Japanse Esdoorn meerstammig, siergrassen, gazon