Achtertuin met overkapping

Plaats: Veghel

Oppervlakte: <500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Een kavel met rare hoeken en diverse richtingen. Verzakte terrassen en een grote boom op de zonnigste plek van de tuin. Dat is wat we aantroffen. Het lukte ze maar niet om er een harmonieus geheel van te maken. De routing was ook een probleem. Dit is opgelost door goed te luisteren en mee te denken. Het resultaat is een nieuwe bergruimte voor fietsen en scooter zodat deze niet helemaal door de tuin heen hoeven. Ineens is er dan ruimte voor een echt ontwerp!
Het anker van deze tuin ligt centraal en wordt vormgegeven door een groot groenmassief, organisch gevormd. Dit element vormt de spil van het ontwerp en maakt dat de schuine zijdes vloeiend worden opgevangen. De grote boom is gekapt en wordt gecompenseerd door 4 grote meerstammige struiken. De tuin is in twee hoogtes verdeeld wat voor veel ruimte zorgt en het basisplan sterker maakt. Aan de nieuwe berging is een veranda geplaatst met nieuwe achterwand die helemaal naar het huis doorloopt. Zo ook de zwarte staalconstructie van de veranda. Het is een sterk verbindend element geworden. De hangende open haard maakt het erg gezellig. Het rechter deel van de tuin heeft een open karakter. Hier is ruimte om te zonnen, spelen en in de zomer een zwembad op te zetten. Voor ieder wat wils!

Uitgangspunten/klantwensen

In de zon kunnen zitten/liggen, maar ook in de schaduw
Verbinding zoeken met het huis
Privacy met groen
Routing oplossen van de poort naar de garage
Speelruimte voor de kinderen
Zwembad kunnen plaatsen

Toegepaste materialen

Zwart gemoffeld staal, Douglas zweeds rabat, donker gespoten voor de schutting, smalle latjes als bekleding voor de schuur/berging, Fiberon vlonder, Schellevis Oud Hollandse tegels. Tuinverlichting. Meerstammige Kornoeljes en Hemelbomen, solitaire Amberboom enTaxus als organisch groenmassief, gazon