Klassieke villatuin

Plaats: Arnhem

Oppervlakte: <500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Gelegen aan een brede laan met enorme Paardenkastanjes, een huis met historie waar twee gezinnen bij elkaar zijn gaan wonen. De voortuin is ontworpen conform de architectuur van de woning en past in de laan. Er is een karrenspoor bestraat met kinderkoppen in de oprit en een extra parkeerplaats gecreëerd. Hete klassieke grind ligt in speciale platen zodat het goed berijdbaar en beloopbaar is. Het antieke smeedijzeren hekwerk is gerestaureerd. Door groepen Rhododendrons te plaatsen krijgt het huis de statuur van weleer. De achtertuin is vooral een relaxte verblijfsruimte voor veel mensen. Aan het huis is een groot terras gesitueerd waar tien mensen gemakkelijk kunnen eten. De overgang naar de lager gelegen tuin is gemaakt door een aantal muren te metselen en daar plateaus tussen te maken. Groepen vaste planten maken een lekkere omgeving. Vol kleur en geur.
Achter de garage is een hangplek ontworpen voor de oudere kinderen. Zij hebben hier hun privé. Achterin de tuin tussen de oude bomen is ruimte gemaakt voor een speelplek voor de jongste kinderen. Zij kunnen hier ‘stiekum’ hutten bouwen enz. Een superplek!

Uitgangspunten/klantwensen

Meer grandeur aan de voortuin
Extra parkeerplek
Groot terras
Oplossing voor hoogteverschil
Voor jong en oud een plek!

Toegepaste materialen

Granieten kinderkoppen in combinatie met oude waaltjes en grind in de oprit, nidaplast grindplaten, gemetselde muurtjes, Bradstone tegels in wildverband
Rhododendrons in toeven, witbloeiende Hortensia’s (geen Annabelle) prairiebeplanting