Kleine tuin veel details

Plaats: Doorwerth

Oppervlakte: <200 m2

Opdrachtgever: Particulier

Een conceptueel ontwerp waarbij er heel sec gekeken is naar het gebruik en de plek. De woonkamer en de keuken bevinden zich op de eerste verdieping. Van hieruit worden de twee tuinen dan ook bekeken. De achtertuin bijna volledig schaduw en onder de bomen, de voortuin vol in de zon. Er is ontworpen vanuit de gedachte dat het geen tuin is in de traditionele vorm maar veel meer een extra kamer. Dat heeft geresulteerd in een voortuin die is afgescheiden middels een stalen coulisse, met een zwevend dek waarop een grote vaste loungebank is gemaakt. De tuin heeft veel details, er is gebruik gemaakt van kleine zwerfkeitjes, smalle planken en corten staal. Overkoepelend element is een betonnen trap waarop je ook kan zitten.
De achtertuin is een meditatieve plek geworden waar je enkel de vogels hoort. Een soort open plek in het bos met mystieke sfeer en inheemse planten.

Uitgangspunten/klantwensen

De tuinen moeten uitnodigen/verleiden om heen te gaan
We willen er met veel mensen kunnen zijn maar het mag niet vol gelegd worden met tegels
Kunnen ontsnappen aan de dagelijkse hektiek

Toegepaste materialen

rvs golfplaten verticaal geplaatst, corten stalen plantenbakken, betonnen trap, hardhouten vlonderplanken, hardhouten bank, veldkeitjes in specie gezet
Bamboehaag, inheemse beplanting, vaste planten