Luxe tuin bij woonboerderij

Plaats: Haalderen

Oppervlakte: 6500 m2

Opdrachtgever: Gezin met jonge kinderen

Na een grondige verbouwing en uitbreiding van een oude hoeve onderaan een dijk was de tuin aan de beurt. Als paardenliefhebbers zijn de stallen weer bruikbaar gemaakt. Er is een paardenbak aangelegd en extra parkeer ruimte voor de trailers. De bewoners genieten met volle teugen van het leven, elkaar en de vier kinderen. Daar is de tuin ook op ingericht. Een groot terras onder de bomen, veel speelruimte en een zwembad met poolhouse zijn ingetekend. Er is een dierenweide voor geiten, ree├źn en een hangbuikzwijn. De corridor die het woonhuis met het gastenverblijf verbindt is geheel van glas. De centrale as van de tuin loopt hier dwars doorheen. Er is met grote borders een natuurlijke overgang gemaakt naar het omringende landschap. Voldoende gesloten om de wind te breken maar open genoeg om de paarden te zien grazen. Beukenhagen zorgen voor structuur in elk seizoen en geven privacy.

Uitganspunten/klantwensen

Plek voor de paarden, zicht hierop
Het gevoel van een hoeve
Veel zitruimte
Relatie met landschap
Plek voor de dieren

Toegepaste materialen

Graniet tegels en kinderkoppen, veel grind in het voorplein. Landelijk houten bijgebouw, eiken en douglas.
Beukenhagen, Vruchtbomen, Knotwilgen, grote groepen vaste planten en heesters, gras