Minimalisme bij witte stadsvilla

Plaats: Arnhem Noord

Oppervlakte: >500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Aan een statige laan in Arnhem Noord staat deze oude villa. Deze is van buiten voorzien van een witte stuclaag waardoor het pand een moderne uitstraling krijgt. De tuin is conform dit karakter ontworpen. Strak en modern. Met een minimalistisch stramien is de ruimte opnieuw ingedeeld. Een groot terras van gevlinderd beton als hoofdvlak biedt visueel en praktisch veel ruimte. Afgezet met lage muurtjes waarop glasplaten dit gevoel versterken. Een brede trap verbindt het terras met het gazon. Op het hoge deel van de tuin is een soort wandkast ontworpen waarin hout gestapeld ligt voor de open haard. Daarbij is er ruimte voor een buitenkeuken. Achterin de tuin is een vlonder terras aangelegd waarboven twee grote schaduwdoeken zweven. Hiervandaan heb je een prachtig zicht op het huis. De plantvakken zijn afgezet met lage muurtjes. Een aantal Taxusblokken vormen een groen geraamte.

Uitgangspunten/klantwensen

Strakke, no-nonsense uitstraling
Bijzondere, pure materialen
Open plan

Toegepaste materialen

Beton, gestort en gevlinderd, glas, natuursteen en hout
Taxus, siergrassen en Rhododendrons