Tuin in plan Saksen Weimar 4

Plaats: Arnhem Saksen Weimar

Oppervlakte: <500 m2

Opdrachtgever: Particulier

In nieuwbouw wijk Saksen Weimar gelegen geschakelde woning. Wit geschilderd met kenmerkende rode stramienen. De wijk is in Jaren ’30 stijl gebouwd en volledig in het groen gebouwd. De ‘Groene Treden’ bestaan uit linten bestaande bosschages waar wandelpaden doorheen getrokken zijn. Direct hieraan grenzen de achtertuinen. Een fijn decor!
Belangrijkste eis is het buiten kunnen koken en eten. Manlief is een fervent Barbecue-er, liefst 4 keer per week. Om hiervoor een platform te bieden is er een comfortabel bijgebouw ontworpen in Scandinavisch design. Puur en krachtig. Longen, eten, koken en opbergen zijn ingepast in een beeldbepalend ontwerp. De zwarte kachelpijp van de open haard is het warme hart van de tuin.
In de beplanting is gekozen voor grote groene ‘kussens’ waarboven een boom of meerstammige struik toornt. Omgeven door een bloemenzee is er altijd weer iets anders te zien!
De gedeelde oprit is verbonden door een compositie van betonnen elementen die gespleten worden door een streep van licht. Dit schiet omhoog de bomen in en weer verder…

Uitvoering door Tonny van Elferen (Sier)bestrating en Tuinaanleg BV uit Arnhem