Tuin voor het hele gezin

Plaats: Uden

Oppervlakte: >500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Deze tuin aan de rand van de bebouwde kom was behoorlijk verwilderd en voldeed niet meer aan de wensen van de bewoners. In de loop der jaren zijn er een aantal ingrepen gedaan, zonder gewenst effect. Na een grondige inventarisatie bleek dat er veel planten hergebruikt konden worden wat ook is gebeurt. Het huis ligt zo’n 80cm hoger dan de tuin. Hiervan is gebruik gemaakt door een deel af te graven en twee sterke niveaus te maken. Centraal element is de jacuzzi met zwemdeel. De bovenzijde ligt op de hoogte van de woning zodat je makkelijk in en uit kan stappen. Aan de lange kant is een soort loungebank gemaakt dat aansluit op het lage deel van de tuin. Hier zit je heerlijk in de luwte. In de brede groene zoom zijn een aantal hoge hagen geplant van rode beuk die als gordijnen de border verdelen. Lage hagen in combinatie dakplatanen geven richting aan de terrassen en zorgen voor een intieme sfeer.
De kinderen kunnen zich in de ‘Pipo-wagen’ terugtrekken en naar hartenlust spelen op het kunstgras met trampoline, duikelrek en schommels.

Uitganspunten/klantwensen

Overzicht en belijning brengen
Jacuzzi of zwembad
Speelplek voor de kinderen
Oplossing voor het hoogteverschil
Loungeplek
Groot terras aan het huis

Toegepaste materialen

Splashpool of jacuzzi met zwem mogelijkheid. Tuindouche RVS met warm en koud water. Hardhouten damwand profielen. Basalt tegels voor de terrassen en traptreden. Rode Beuken hagen. Siergrassen. Vaste planten en heesters in wittinten. Kunstgras.