Wellness tuin met poolhouse

Plaats: Schaijk

Oppervlakte: >500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Nadat de bewoners een aantal jaren geleden deze mooie rietgedekte villa hebben gebouwd was het nu tijd om de tuin goed onder handen te nemen. In nauwe samenwerking met IN Bouwkunde en Vormgeving is de layout van de tuin opnieuw bepaald. Er is gekozen voor een zwembad in de centrale as van het huis met een poolhouse aan het einde hiervan. Het zwembad is verdiept aangelegd om de openheid van de tuin te behouden en meer intimiteit te creëren. Grote blokhagen met dakplatanen omringen dit centrale deel van de tuin. Het poolhouse is voorzien van een keuken, pantry met toilet en douche. Rechts is een sauna gesitueerd met daarnaast een stoomcabine. Op het centrale loungeterras kan je bij de open haard zitten of zelfs tv kijken. Het LIVIUM dak is te openen en sluiten.
Het zijtuin is een enorm speelveld geworden. Met voetbalveld en quad-baan voor de oudere kinderen en een trampoline en speelhuisje voor de kleintjes. Al met al een heerlijke tuin waarvan de bewoners dagelijks enorm genieten.
De uitvoering was in goede handen bij Van Esch Hoveniers uit Uden.

Uitganspunten/klantwensen

Verbinding met het huis
Zwembad met veel privacy
Poolhouse met sauna en loungeterras
Speelruimte
Modern
Vakantiegevoel

Toegepaste materialen

Keramische tegels inclusief maatwerk zwembadranden. Solum terrasplanken. Livium dak. Leisteen muurbekleding. Split in fundatieplaten. Rhododendrons in grote groepen. Dakplatanen. Leibomen Carpinus betulus (haagbeuk). Tuinmeubilair. Tuindouche. Sauna. Tuinverlichting.