Wellnesstuin in de stad

Plaats: Arnhem Noord

Oppervlakte: >500 m2

Opdrachtgever: Particulier

Aan een statige laan in Arnhem noord kregen we de opdracht voor het ontwerpen van een wellnesstuin. De oude villa is zeer smaakvol verbouwd met alle technieken en inzichten van deze tijd. De tuin moest op dit woonconcept aansluiten.
Hier is invulling aan gegeven door de bestaande garage open te zagen en als loungeruimte in te richten met open haard hoekbank. De oude spanten zijn gerestaureerd en in het zicht gelaten. Zo blijft de ziel van het gebouw zichtbaar. Er zijn muren opgetrokken die gestuct en geschilderd zijn. Deze verbinden het terras, zwembad en veranda met elkaar. Ze steken beide een stuk de tuin in waardoor er een zeer sterk perspectief ontstaat.
Het hoofdterras is met flagstones bestraat. Hierin is ruimte gemaakt voor wat planten en ankers voor de schaduwdoeken. Een lekker lounge sfeertje. De omlijsting van het zwembad zijn smalle houten planken die ook de randafwerking vormen.
Verder naar achteren is met grote heuvels van Rhododendrons een parkachtige sfeer gemaakt.
In de voortuin zijn enkele vormen van gegoten beton ontworpen. Een Oostenrijkse den ontspringt hieruit wat een sterk contrast geeft tussen natuur en architectuur.

Uitganspunten/klantwensen

Zwembad
Diverse zitplekken
Eenheid in de afscheidingen
Minimalistische architectuur
Modern
Vakantiegevoel

Toegepaste materialen

Flagstones van leisteen graniet, grijs-groen van kleur. Stucwerk op de muren. Schilderwerk. Schaduwdoeken. Hardhouten vlonder. Zwembad prefab met solar dek. Beton, ter plekke gegoten. Rhododendrons in grote maten. Tuinmeubilair. Tuinverlichting.