Bijgebouwen en tuinhuizen

Wij ontwerpen het bijgebouw dat perfect in uw tuin past.

Als u vooral ‘s avonds in de tuin wilt zitten is een bijgebouw, poolhouse, veranda of terrasoverkapping een goede investering. Deze kan aan het huis geplaatst worden of los in de tuin staan. Wij ontwerpen deze bijgebouwen en denken mee over de mogelijkheden en materialen. Een combinatie met een afgesloten deel voor wat tuingereedschap of om de kussens in op te bergen is heel praktisch. Het voordeel van maatwerk is dat de verhoudingen geheel opgaan in het tuinontwerp. Een heerlijke plek om bij de gashaard te zitten of lekker fikkie te stoken in de open haard. Een veranda kan het hele jaar door gebruikt worden en dat is ook wat de ervaring leert. Tot 30m2 bent u vaak niet vergunningsplichtig.

Bezint voor u begint

Een extra gebouw heeft nogal wat impact op de ruimte. Het is een groot element dat je niet zomaar even plaatst. Belangrijk dus dat de ‘look and feel’ past in de tuin en bij het ontwerp van de woning. Materiaalgebruik en het doorzetten van lijnen en hoogtes die in het huis ontspringen zorgen voor de juiste uitstraling. Ze maken dat het een sterk geheel wordt. Denk goed na over de functionaliteit. Wilt u enkel een plek om onder te zitten of wilt u meer voorzieningen hebben? Denk daarbij aan een keukentje, TV, sauna, een open haard, enz. Wij denken met u mee en ontwerpen samen met u een heerlijke plek waar u jaarrond van het buitenleven kunt genieten.

Terug naar overzicht

Samen met de architect

“Als architectenbureau ontwerpen we van binnen naar buiten, van de interieur- en exterieurontwerpen tot de complete bouwkundige uitwerking daarvan. Ook de zichtlijnen van binnen naar buiten in een tuinplan vormen onderdeel van ons vak. Voor de invulling en uitvoering van dat tuinplan werken we graag samen met HelderGroen Tuinontwerp en Advies. Die zijn in staat onze bedoeling te doorgronden en te vertalen naar een krachtig ontwerp. Ze hebben vaak letterlijk aan een half woord genoeg. Ze zijn creatief en hebben het vermogen om een eigen mening te ontwikkelen. Dat werkt alleen maar versterkend.”

 

-