Bouwkundige elementen

Beton, steen, hout of staal toepassen? 

De tuinen die wij ontwerpen zijn maatwerk. Bedacht vanuit vorm, vertaald naar functie. Niet zelden zijn er maatwerk oplossingen nodig die we vervolgens voor u uitwerken. Deze bouwkundige elementen kunnen gemaakt worden van hout, staal, beton, kunststof enzovoorts.
Er wordt dan gezocht naar het juiste materiaal. Dit is bepalend voor de uitstraling enerzijds en de maatvoering anderzijds. Complexe vormen zijn makkelijk te maken met beton omdat dit zich vormt naar de mal. Is er een grote overspanning wenselijk voor bijvoorbeeld een overstek of pergola? Dan is staal wellicht het beste materiaal. Industrieel en helemaal van deze tijd. In een klassieke tuin is een gemetseld muurtje op z’n plek, opgetrokken uit dezelfde steen als het huis. Zo ontstaat er een logische connectie met de bebouwing.

Praktische tips

Maar het gaat verder; een zitplek kan veel meer zijn als je er een dubbele functie aan geeft. Maak er een groot blok van dat precies past in het stramien van de tuin. Je kan hier dan heerlijk op zitten of liggen maar het ziet er niet uit als een bankje en kost ook geen onnodige ruimte. Een muurtje dat fungeert als speeltoestel. Je kan erop lopen, jezelf erachter verstoffen, zandtaartjes op bouwen of een bal tegenaan trappen…
Slimme oplossingen die veel doen voor het ontwerp. Out-of-the-box gedacht, en exclusief voor u ontworpen.